Saturday, August 22, 2009

Cerap Speaking

Akhirnye..
semalam ari jumaat...
aku dapat jugak g tgk filem G.I Joe...
mmg bez..
mmg gempak giler..
tp ad gak la scene2 yg nmpak sgt gne CGI..
nampak sgt xlogik..
tp aku bukan nk cite scene2 ape yg nmpk sgt xlogik tu..
aku nk cite ape yg berlaku selepas itu...
aku g tgk citer tu ngn cerap..
die la yg sungguh2 sgt nk tgk
sbb cik karet gtaw bahawa cite tu bezzz....(melalui blog jer..)
sampai ari keje pon die ajak aku balik keje awl
nk g tgk wayang semata2...
(giler tol cerap, igt companay sndri ke..hehe)
tp smlm dpt gak tgk...
tp lepas tgk tu..
aku n cerap g la mkn kt satu tempat mkn ni..
name tempat tu Nas Corner..
mmg femes tmpt tu kt Jitra..
dlu masa aku still skolah kt SMKJitra..
n klu ad aktiviti ptg2 kt skola(kawad ke, sukan ke, training ape2 ke..)
lepas aktiviti tu jer..
aku n mmbe2 aku sume mesti nk g lepak2 n mkn2 kt situ..
mkn kt situ mmg femes n sedap..
tambah2 plak klu mkn mknan fav orang malaysia..
ape lagi, sudah tentu la roti canai..
roti kt situ mmg sedap..
Nas corner tu mmg femes..
bukan stakat femes ngn dak2 skola jer..
sume orang kt situ taw gerai tu..
even tepi jalan jer...
mmg ramai yg pegi...
melayu, cina, india, siam..sume ad..(1 Malaysia hehe)
aku bwk la cerap p mkn kat situ..
lepas aku n cerap amik roti canai (self service),
aku n cerap duduk la kt satu meja tu..
time nk order air,
tp aku tbe2 terkejut, cerap order air speaking!!
hahah.. terkejut aku, siap pggl org yg amik order tu waiter lagi!!
haa.... hebat giler speaking!! hahaha..
tp last2 skali order gune bahasa melayu gak...
kt bawah ni gambar roti canai n cerap kt Nas Corner tu..
(ni ari last sebelum masuk bulan pose)...

cerap posing menjeling sambil nk makan..

Roti Canai kt Nas Corner

13 comments:

PurPleZ said...

wee~
nak jugak pegi mkn kat ctu
xajak pon
haha
cerap poyo je tu
tetiba nak tunjuk ke-belang-an ke-ingish-an nya
hek3
p/s: VERY NICE BLOG!!!

KaReT said...

hehehehe...
lain kali ltklah link ke blog aku yek...
hehehehehe...
koya ar cerap...
time mkn pun nk posing ka...
nape roti canai die pelik???...
mcm char kueh teow jer...
hehehehhe...

Ryoki said...

oit cik pepel....tq... aku mmg comey...

oit cik karet.... ekceli pejal da st lg gmbo, die tknk letak... huh!! hippo tol pejal ni....

waaaaa... entry khas tok ak ke???

DragonFlyer said...

cik karet...
aku lupe letak link tuk blog ko..
sowi2..huhu
pasal roti canai die pelik tu...
bukan nye pelik..
tp just aku yg letak kuah byk..
sbb tu nmpk cam char kuey teow..
hurmm..naty2 klu korang turun jitra..
insyaallah aku bawk g..hehhe
to Ryoki aka cerap...
jgn perasan la kamoo tu comey..
xsesuai...hahahahhaha........

Ryoki said...

hahaha... incik DRAGON aka PEJAL, kamooooo jgn jeles sm gue... huhuh.. bkn prasan, tp org yg puji... so, i take that as a compliment...

DragonFlyer said...

xde maknenye aku nk jeles ngn kamoo cerap...
aku cume mengingat kn jer..
kn bulan pose skg ni..
so, aku pon just mengigtkn la..
haha..
jgn perasan ok..

PurPleZ said...

haha
sokong dragon!
dragon, ingtkan si ryoki selalu.
dia xmo dengar pun
ingt kan jugak
hek3
p/s: especially bab2 perasan memperasan ni.
ahaks

Ryoki said...

bkn prasan ma... kenyataan.. hohohohoh...ALLAH jdkn kita suma comey wat.. just bersyukur jer....

DragonFlyer said...

huh!!..
cerap comey???
hahahha...
sgt5...xsesuai...
hahah..xpela PurPlez..
biar die perasan sensorang..
cian die...heheh

KaReT said...

nanti kite nk beraya rumah azri...
kite singgap jap kat gerai ni...
pastu pejal belanja...
hahahahahaha...
gerai ni dah buka ke time tu???

DragonFlyer said...

insyaallah...
aku ok jer..
klu nk g umah azri...
ley singgah makan kt gerai ni..
tp gerai ni bukak petang2..
korang boley tunggu ke??..
hahaha.....

kaka said...

cerap speaking??...
wah..kagommm..mesti kt umah td xtdo..dok menghafalll....hahahh..

Ryoki said...

ceit!!! pejal juz mempebesarkan cter k..
jgn cya sgt.. huhhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...