Monday, August 24, 2009

Mana Jalur Gemilang?

Salam Ramadhan dan salam Kemerdekaan..
kali ni aku nk kongsi sikit kehairanan aku...
aku kn sekarang buat praktikal kt JKSNK..
bangunan jabatan ni letaknya kt Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan...
ape yang menghairankan aku sebenarnye adalah...
bile bangunan yg aku duduki ini akn kibarkan Jalur Gemilang?..
huhu..(sedey2)
sekarang ni kn da masuk bulan kemerdekaan...
kerajaan pon da lancarkn da...
kenape bangunan jabatan aku ni masih xde...?
bangunan lain yg ad kt pusat pentadbiran ni semua dah ada...
dah kibarkan Jalur Gemilang..(besar-besar lak tu bendera)..
aku tahu bangunan2 lain tu semua diletakan di bawah kerajaan pusat..
bangunan aku ni jer letak bawah kerajaan negeri..
tp kenapa xde langsung Jalur Gemilang kt bangunan ni?
aku bukan nk bangkitkan ape2..
aku cume menyampaikan kehairanan aku jer...
aku harap lepas ni ada Jalur Gemilang kt bangunan ni..
harap jabatan ni cepat2 pasang ye..
Merdeka!
(p/s: Peace!!)

Bangunan Jabatan tempat aku praktikal

Wisma Kementerian Dalam Negeri

Wisma Persekutuan

13 comments:

PurPleZ said...

first!!
p/s: as usual :P
cantik nye bgnn tmpt kamu kerja
hehe
anyway, kat cni pun bendera xnaik lg.
hmmm

DragonFlyer said...

ces!!
kamoo suke ek jd first??
hahha.........
cik PurPlez,
bangunan jer besar...
orang sikit..
sunyi...(takut3)...
hahahha

kaka said...

ek eleehhh..
nk show2 ang punya bangunan la tuu..
khik3...
xpa2, la ni bulan posa...
sume kena rantai..
hahahah...

PurPleZ said...

kaka, show lah kamu nye building laks
p/s: building ok.. not bagunan. ahaks.

peLangi said...

haha~
komen -ve bley x?
hurm..beli gantung sndri sudeyh~

KaReT said...

wei...
gambr ni hg ambik sendiri atau dari tenet???
nk tgk bgnan tmpt keje purplez gaks...

DragonFlyer said...

kaka,
hg jelez ke ngn building aku?
bulan pose xbek jelez2..
hahahahah...

peLangi,
klu bli gantung sndri bez..
xleh bli yg besar2..
xde duet..
nk tolong blikan ke?
aku ok jer...

karet,
gamba ni aku amik sendiri la...
xmen la dr tenet..hahaha
smlm aku ronda2 kt tgkt 4,
aku nmpak sume building,
so, aku snap-snap jer la..
(p/s: tiru ayat PurPlez..haha)

Ryoki said...

tompang lalu... lalalal~~

Raiza_Tomoko said...

nk lalu gk..hehe..
weh,aku ponteng keja kemarin smpat g tau psang bendera kt umah..pnya la patriotik aku ni..huhu

PurPleZ said...

dragon,
br guer prasan
cantik r cara kamu snap
hek3
nice2.
boleh la ambik jd photographer tetap
ahaks

DragonFlyer said...

hahahah....
tq2 PurPlez...
tp gamba ni snap gne hp jer...
xbez sgt...
klu ad kamera besor tu lg bez...
heheheh

imlia89 said...

oit ezal!wah..cntiknyer blog!jelez lia..emh xyah nk hairan..skg ni da xrmai da nk kibarkn..ala,beli bendera kcik tu sudah..xkn xdk duit nk beli..ha3..ltak kat meja tu je..lg bgus!

miss manje said...

huhu..
nk menyebok gak kat cni..
hee...
jgn mara...
bendera????
ezal da ltak ke???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...