Thursday, September 17, 2009

The Show

Salam..
ari ni merupakan ari terakhir aku praktikal...
besh-besh.....
sedey pun ad..
tp lebey pada besh kot(ntah la hahah)...
anyway, kt sini aku nk tempekkan gambar2 perjalanan aku selama 5 bulan LI(cewahh hahha)...
bley kate tiap ari la aku lalu jln2 ni..( ari jumaat n sabtu xler, just ari keje jer k)
aku sbnarnya sambut seruan wan aka kaka tuk show2 ni..haha
ok, back to the story,
jln2 kt ni mmg aku igt da..pejam mata pon bole..hahah
siap aku da bley hafal ag da..
kt mana jln ada lubang, kt mana ada lopak...
traffic light pon aku da bley hafal..
mana yg gerak dulu(lampu hijau) n mane yg tak(lampu merah)...
hebat x?...(bangga seketika)...hahahaha...
lepas ni aku da xlalu da jln2 ni waktu pagi...
coz aku da xperlu bgn awl n mandi pepagi buta tuk g keje(sllunye lewat jer bgn,saje nk tunjuk kunun hebat)...hahha
jom kite tgk gamba...
Jam 7.40 pg, aku kuar umah..
tiap2 pagi burung ni mesti terbang atas umah aku
sungguh hening..hehehe
ni la jln depan umah aku...
yg plastik2 tu pelita(da nk raya la katakan)..hahaha
ni plak jln raya depan umah aku..
tiap2 pg aku menongkah arus..
u-turn jauh sgt...hahha
ni la sekolah rendah aku..
da ad bgnan tinggi2..dulu xde pon..huhu
yang ni plak jln raya kt tgh2 sawah,
kiri kanan jalan sawah jer...
tmpt yg same ngn jln kt atas..
tp ni gamba semlm
aku amik..time nk ujan..
so gelap la skit,korang suluh sndri yer,haha
skng ni time padi ngh amik sbb tu nmpk cam ad lopak kt ctu...
ni pintu gerbang sekolah menengah aku..smkj..
ni kilang beras ape ntah,aku pon xtaw...hahah
orng yg nek moto tu bukan cerap k..hahah
ha! kt sini la kete makin byk..sume nk g keje..
cube tgk moto tu, ngh pecut tu..
sbb time ni da kul 8.00 pg da..hahha
kem tentera baru yg hampir siap dibinamasa aku ngah nek moto slow sambil menhirup udara yg segar..hahha
tiba2 aku ternampak banner ni..
sejak bila plak azri aka tomato ad kedai besi??..hahha
ni plak kolej tentera udara n kem TUDM..
ni la jenis kapal terbang pilatus yg terhempas kt langkawi ari tu..
kt sini la tiap2 pg dorang wat latihan terbang...
nk jd pilot kapal terbang aku la tu nanti..ops! terperasan plak.. hahha
airport lama yg da terbiar..
anty tu rajin la plak nk sapu sampah kt situ..
byk daun yg luruh la anty oi, larat ke sapu sensorang, klu nk cerap ley tlg...hahaha
airport baru dr jauh..duk tgh2 sawah ooo....
kaka n tomato mesti jelez xde epot..hahah
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan dr jauh..
tempat aku praktikal...
bak kata kaka,building not bangunan k..
building baru tu..hahha
da nk sampai ofis aku..
yg ad kubah tu la ofis aku...
mahkamah beb! haahaha
ni la lorong yg aku lalu tiap2 pg,bwh jambatan...
aku kna wat u turn bwh jmbatan tuk ke ofis aku..
nk sampai da,building yg gah berdiri sebelah kiri tu la ofis aku...hahha
kepada cerap,tolong beri laluan pada moto aku tuk parking k!..haha


ok, skang jom tgk bahagian tmpt aku keje plak..
cerap ngh 'wat keje' mendonlod..
budak ni kunun2 ngah wat keje..
posing jer tu..hahhaha
ni la tempat aku..heheh

9 comments:

KaReT said...

wa...
best2...
lg best dr wan punnya...
wan punnya merapu sikit...
esok aku nk bt jugalak...
hehehehehe...

Ryoki said...

begitu koya skali.... ptt la ak tgk pg td begitu khusyuk n pg lmbt slalu... ni keje ang rupanya.... ish3.... ak bkn keje download k, tyme tu ngh kemas nk blk... ang jer poyo amek gmbr.. huh!!!

miss manje said...

haha...
gmba las ta buley blah...
ank sapew la 2...
huhu...
ampun2..
samat ary rayer....

DragonFlyer said...

karet,
thanx2...
jom pakat buat...hehe

ryoki,
eleh ryoki...
jelez ar tu..hahha
aku sllu mmg p lewat kn..
bru enjoy..haha

manje,
jgn buat beta murka...
naty xampun bru taw...
hahhaha

imlia89 said...

wah3...he3..akhrnye ade jgk org tu nk menempek gmbrnye di blog sndiri.
Ha3..

imlia89 said...

en ryoki posing wat keje smbil berdiri.ha3..lawak2..

DragonFlyer said...

nmpk sgt rajin yg plastik kn ryoki tu...
hahha..
ryoki2....! apa nk jd..
slmt ari raye ye..hee

kaka said...

hahah...dok kutuk ryoki..
tp tgk ang sama jaaaa..
hahahahah...
blak0n semata...hua3...

~ ♣ NiZaM ♣ ~ said...

bila nak ajak aku gi umah ko nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...