Saturday, April 17, 2010

Tag : 5-Five-Kamsah


Actually tag ini adalah dari Epong aka Saiful Nizam dan aku pun dah agak lama tak menjawab tag-tag ni, last tag aku pun di komen peniru oleh budak JB nih, hampeh tol...sedey2...hahaha. Ok-ok, dari blog ke blog, aku di pahamkan tag ini sebenarnya adalah award, juga dikenali sebagai award berantai. (aku tak paham sebenarnya kenapa tag ni dorang kata award...sangat xpaham...). Aku terpaksa menjawab tag ini kerana telah di sumpah seranah oleh budak JB tu, kalau xjawab, aku xleh jawab exam...sadis siot punya member..hahah ( padahal aku sebenarnya malas nk study, asek buat kerja lain saja...fyp tak siap-siap pun..baik punya alasan)

Untuk dapatkan "award" ni, kena follow syarat-syarat kat bawah ni.....

*sebelum di cop peniru lagi,(sob3) aku nk informkan disini, aku copy paste jer syarat-syarat kt bawah ni...

Syarat pertama, Copy award ini macam dapat grammy award. Oh. Terima kasihlah atas award yang diberi oleh Budak JB.


Ok, proceed to syarat kedua. Bagitahu siapa pemberi award ini dan link dia. Ok ini adalah award dari Budak JB, my ex-classmate. Matriculation MARA Kulim.


Syarat ke tiga, mesti menggunakan tajuk 5-Five-Kamsah.

OK, let's start, Soalan-soalannya...( macam Who want to be a millionaire lak)


5 nama samaran kamu
~ Faizal
~ Ezal
~ Ejan
~ Pejal
~ Pizan(mak aku jer guna..special sikit)


5 tarikh penting dalam hidup kamu
~ 21 October 1987
~ 15 April 1953
~ 10 June 1948
~ 26 March 2010
~ 23 January 2010
( banyak lagi sebenarnya ni, nk taw ape, cari sendiri)


5 perkara kamu buat semalam
~ Bangun tido pkul 12
~ Makan di cafe saujana
~ Sembahyang Jumaat
~ Tengok cerita Harold & Kumar.....
~ Dinner sambil tengok tv : Big Momma 2 kat D Chengkih


5 perkara yang buat kamu gembira
~ Ofcoz family & kawan-kawan
~ cerita komedi
~ Jalan-jalan, ronda-ronda
~ makan
~ Tido yang puas


5 drama/filem kegemaran kamu
~ Transformers 1 & 2 ( 3 will be)
~ My Boss My Hero(crita lama..tak la lama sangat)
~ Proposal Daisakusen (tak lama sangat jugak)
~ Smallville
~ Survivor


5 hobi kamu
~ playing games
~ sports(any sport..termasuk mendayung)
~ menonton wayang/cerita
~ jalan-jalan/ronda-ronda
~ makan makanan yang sedap-sedap


5 orang yang kamu suka/sayang
~ my parents
~ my siblings
~ my cousins
~ my friends
~ and someone
* ini sama macam budak JB tu...malas nk pk dah..hehe


5 tempat percutian idaman kamu
~ Japan
~ England
~ Italy
~ Korea
~ Cuti-cuti 1Malaysia(kna support nih)


5 sebab kamu jawab soalan ini
~da disumpah dan di tag oleh budak JB
~ bosan
~ sebab nak update blog
~ syarat
~ suka-suka


5 orang yang kamu nak tag
~ budak JB aka epong (bley tag balik tak?)
~ wan KP aka Ridzuan Sharif
~ arti kakusma aka shariati syafie
~ ana aka hasanah juhari
~sesiapa yang nak jawab tag ni..(kalau aku tag, tp tak nak jawab watpa kn?)


9 comments:

WeEn said...

26 Mac?? --> lptop baru ke??
huk3..
23 jan?? pe ek??
masa cam banyak habis kat tgk citer je..
xde keje btol la..
huhu
oit...
mendayung pun nak citer ke??
kesian kat azri..
nanti die malu lak...
hahahhaha
let me know who's dat SOMEONE...
hahah

Ezal R said...

hahah... mesti cite... xperlu nk hipokrit okeh.. azri relax jer.. die xbaca pon blog aku..hahah..
pasal tarikh2 tu kan da gtaw, cari sndiri.. kalau da taw tu.. diam-diam je k..hehehe

WeEn said...

x jawab pun lagi SOMEONE tu sape...
huhu

mendayung said...

cian azri
asik dok mendayung ngn dia je
p/s: best eh ngn azri? haha~

akuKah.. said...

salah eja nama aku..
shariaty shafee..baru betoi
hehe ;p

Ezal R said...

hahha..xkira la..janji bunyi sama sudah..

Lyapunov said...

mana tarikh 7.7.1989?

itu mesti ingat.wajib..
hahah.. ;)

akuKah.. said...

mana sama ooo...
laen maksud dia...hehe
eh 3.11.1988
lagi penting taw...
double wajib kena ingt...
hahhaa

Ezal R said...

tarikh ape tu?? aku xtaw la..penting ke?..hahah..
jgn lupa wat tag ini yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...