Tuesday, November 02, 2010

Wanita Jerman Hilang Ketika Banjir di Jitra

ALOR SETAR: Seorang wanita warga Jerman berusia 64 tahun hilang dikhuatiri lemas apabila dihanyutkan arus deras dalam kejadian banjir di Kampung Kota Giam, Malau, Jitra dekat sini, malam tadi.

Wanita berkenaan yang hanya dikenali sebagai Erna dikatakan dihanyutkan arus deras ketika hendak keluar dari rumah untuk menyelamatkan diri bersama anak lelakinya, Yusof Abdullah, 41, dan menantunya, Ashalehah Zain, 40.

Pasangan suami isteri itu dikatakan terpaksa menyelamatkan diri dengan memanjat pokok pada kira-kira jam 8 malam tadi, manakala Erna tidak sempat berpaut dan dibawa arus deras apabila kawasan berkenaan dinaiki air sedalam lebih dua meter.
Pasangan terbabit dikatakan terpaksa berada di atas pokok yang terletak kira-kira 300 meter dari rumah mereka selama lebih tiga jam sebelum ditemui dan diselamatkan pihak berkuasa.

Operasi mencari dan menyelamat warga Jerman itu kini dilakukan dengan kerjasama polis, bomba, Rela, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) serta penduduk kampung.- Berita Harian
p/s : semoga ditemui dengan segera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...