Wednesday, January 19, 2011

Pasangan Kembar Yang Ramai Di Sekolah

Kosmo hari ini memaparkan tentang terdapat sebuah sekolah yang memiliki ramai pasangan kembar. semuanya hanya dalam lingkungan 16 dan 17 tahun. Macam mana boleh jadi kes mengandung anak kembar beramai-ramai ni 16 tahun dahulu ek? Pelik juga, apa-apa pun ini semua kekuasaan Tuhan. 

Jom baca laporan Kosmo: DALLAS, Amerika Syarikat (AS) - Sebuah sekolah di sini mempunyai sepuluh pasangan pelajar kembar berusia 16 tahun dan satu pasangan pelajar kembar tiga berumur 17 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.
Menurut Penolong Pengetua Sekolah Tinggi Pears di sini, Chakosa Powell, pelajar kembar itu berasal dari bandar Richardson, Texas, AS.
"Saya berpendapat, perkara terbaik mempunyai ramai pasangan kembar ialah mereka mengambil berat antara satu sama lain. Mereka (para pelajar itu) keluar bersama dan menjadi rakan," katanya.
Bagaimanapun katanya, mungkin terdapat sesuatu yang berlaku di bandar Richardson sehingga menyebabkan ramai kembar dilahirkan 16 tahun lalu.
"Ramai keluarga mendapat anak kembar pada tahun yang sama malah dilahirkan hampir dalam bulan sama. Ia sesuatu yang mengagumkan," katanya.
Pihak pengurusan sekolah itu berharap Guinness Book of Records akan mengiktiraf rekod baru bilangan pasangan kembar tersebut kerana sebelum ini hanya terdapat tujuh pasangan kembar direkodkan di sebuah sekolah di New York. - Kosmo

p/s: aku terfikir, macam mana nk bezakan pasangan kembar yang betul2 seiras? hehe

1 comment:

My Little Diary said...

salam,

mesti best kan dpt anak kembar.... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...