Thursday, September 03, 2009

Penjara Pokok Sena




Salam....
semalam aku mendapat pengalaman baru praktikal kt sini..
aku n Ryoki ikut orang-orang Majlis Agama Islam Kedah ke Penjara Pokok Sena(dekat ngn umah ryoki..)
kami kene mengiringi OKT(orang kena tuduh) yg telah dijatuhi hukuman...
kes dorang ni kes khalwat tahun 2007...
tp bru skng dorang di bicarakan oleh sebab2 tertentu,
dorang pon da kawen n ada anak yg bru jer dilahirkan 2 bulan lebey..
OKT lelaki ni seorang tentera n berasal dari negeri pantai timur..
rasenye aku xperlu kot specifickn negeri mane..
OKT perempuan plak xkeje kot rasenye n berasal dr Sg. Petani...
dorang ni sepattnye kene byar denda jer,RM 800 sorang...
xde la sampai kne masuk penjara...
tp dorang ni xde duet nk bayar,
so, waran masuk penjara terpaksa la dikuarkan...
mase on the way nk ke van majlis agama tu...
OKT lelaki tu cube nk lengah2 kan masa,
member die ramai datang mahkamah,
tp sorang pn xde cube nk tolong pinjamkn duet..
mase ni la kite leh taw sape yg betol2 kawan..
bile ktorang da on the way nk ke penjara,
berlaku la drama sebabak skit..
Ryoki duduk sebelah dorang n aku plak duduk depan..
ryoki pon dgr n nampak la ape yg berlaku..
OKT perempuan tu cam bengang jer ngn suami die tu..
muke masam jer mase nk g penjara..
si suami ni pnye la pujuk perempuan tu...
peluk la.. pegang tgn la,nk pujuk punye pasal(Kata-kata dr Ryoki)...
mase die duk pujuk2 tu..
aku plak ngh menahan kepeningan kepala..
sbbnye jalan nk g ke Penjara Pokok Sena tu punye la 'best'...
macam naek kuda pon ad.. kete drift pon ad..hahaha..
bile ktorang sampai jer kt penjara,
byk la plak prosedur...
kne step by step..
ada pemeriksaan kesihatan la...
ada proses tukar baju banduan la..
proses pendaftaran pon ad..
(aku igtkn just masuk kn jer dorang trus camtu..)
agak lama gak la aku n ryoki tunggu..
huh!! da la panas..camne la dorang leh duk lame2 kat situ..huhu
cube bayangkn, ktorang g anta kul 2, balik ofis pn time da nk balik da..
huhuhu...
then ble balik dari penjara,
skali lagi kami kene menahan kepeningan kepala...
(dalam ati duk kutuk2 jalan kt pokok sena tu..hahha)
emm..sebenarnye ad lagi ceritera n kejadian2 laen..
kejadian yg agak menyakitkn ati sume orng kt mahkamah..
tp aku akan ceritakn kejadian2 tu dalam post seterusnye..
untuk sementara ni, ni jer citer aku..
kt bawah ni gamba2 kejadian:


Ryoki aka cerap ngah tunggu OKT
Gate penjara pokok sena

Pintu utama ke alam penjara..hehe
(OKT tuuuuu)

11 comments:

Ryoki said...

1st!!!!! hohohoho

DragonFlyer said...

Ryoki koya

kaka said...

rm800 ja?..
sikit gila..
kat sini paling ringan pon..
kalu khalwat rm2000 ooowwhh..

amaran : jgn berkhalwat di perlis..hahaha...

KaReT said...

dalam gmbr tunggu okt tu...
nmpk mcm cerap yg okt...
hahahahahaha...

imlia89 said...

he3..mcm2 perihal manusia..kalu nk jln tu elok,tar la jln tu sndiri..ha3..

PurPlez said...

cerap dah matang~
hahaha

miss manje said...

huhuhu..
pnjare da lwat..
peh nie pe plak ek??
haha

Ryoki said...

ak mmg dh matang pon cik pepel... kaka n raiza je lom... skali ngn cik karet.. hohohohoh... btw, bkn 800 rggt, die tk ckp 800... denda max mmg la 2000...

Raiza_Tomoko said...

kmi max 5000 ok..tp slalu kna 2000 lbih la after rayuan..sbb hakim kmi baek..hahaha..
nnt klu ryoki kna than cmni,ada x sapa2 yg nk tlg byar ek??hehe..

kaka said...

aku nk g tgk ja la..
xm0 ahh bayar tuk ryoki...
sapa soh xmau kawen dulu..
hahahah..

DragonFlyer said...

Purplez,
cerap da matang???
hahaha...
jgn percaye sgt dgn gambar tu..

kaka,
pasal denda tu cerap da jwpkn..

miss manje,
xtaw la lps ni dpt pengalamn ape plak..
tp syukur gak sbb dpt pengalamn yg menarik camni..
hehe....

Raiza_Tomoko,
hakim kami tu pon baek gak...
bertimbang rasa dgn situasi...
ape2 pon enakmen stiap negeri laen2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...