Wednesday, December 23, 2009

Cuti-Cuti 1Malaysia


Salam..

Dah lama sangat aku tak btol2 update blog ni ...
Actually, sejak lepas wat praktikal aku da xde bende nk update blog ni..
mane taknye, aku sgt2 bz ngn keje2 project tuk FYP...
tambah plak ngn keje2 research aku yg sudah aku present di Eastin Hotel...
hidup aku da jd terbalik, malam berjaga, wat keje kt lab, siang plak balik tdo kt bilik...
da jadi macam kelawar plak..hahhaa..
pastu ngn subject yang kene aktif berforum plak untuk dptkn markah..
mmg sangat2 bz la...huhu
Okeh2...
Itu sume sem lepas yang da aku lalui..
Skg ni aku kne ready tuk sem depan plak yang boleh dikatakan agak tough la..(kot)
sem depan start pada 28 Disember ni..dan aku kne la balik 27 Disember ni..
ada member2 aku yang da balik awl.. dorang mmg rajin giler..(xtaw la sbb ape..haha)...
maybe sbb stay kt umah xtaw nk wat ape kot mase cuti panjang ni (1 bulan jer pon)..
tp aku plak lain citer..
mule cuti sem aritu aku da kne balik umah awl,
plan nk balik ngn raiza tomato, tp die gtaw plak yang die xjd balik aritu coz presentation tunda..
So, aku pon balik la sorang-sorang naik motor dr usm,
nasib aku mmg baik, xhujan langsung mase aku balik tu..(hujan rintik 2-3 minit ad la)..
padahal sehari sblum tu hujan lebat..huhuh..
sampai jer umah da tghari..
esok tu plak aku kne g kuala selangor,
then lusa aku kne g pahang,
then kelantan coz aku temankn abg aku anta kak ipar aku kursus kt maktab kt sana..
2 hari lepas tu plak, aku balik pahang,
amik kete kak ipar aku bawak balik kuala selangor..
then 2 hari lepas tu balik kedah tuk raya haji..
lebey kurang smggu lebih plak aku kne g kelantan...jumpa kak ipar aku kt sana..
aku g 1 family coz saje nk bawak anak buah aku jump ma die...hohoh
sehari lepas g kelantan, aku g terengganu ngn abang aku..
then balik kelantan balik...pastu balik kedah esok nye..
then smggu pastu kne g sg. petani, cousin kawen..tp xpela, dekat jer pon..
weekend ni plak aku kne g kuala selangor plak..
1 family, nk anta adik aku g temankn kak ipar aku yg baru pindah kt kuala lipis, pahang...
xtaw la die kne tggl kt sana bape lame.. kne jadi baby sitter...hahaha..
lepas balik dr kuala selangor tu, esoknye da kne balik USM...
sem baru da nk start..
huh!!.. mmg bz gak ar cuti ni, tp ttp enjoy..haha
cuti sem kali ni mmg aku btol2 cuti-cuti 1malaysia lah(except sabah n sarawak..hehe)..
padan muka aku..haha..
selama ni bile tiap kali cuti komplen sgt xde g memane..
skang da rasa, kene pusing semenanjung..haha..

ok la tuk post kali ni..
kalu aku rajin.. aku post ag..hahha....

4 comments:

PurPlez said...

mmg btoi2 cuti malaysia
best gile
round2~
p/s: ak dok pusing umah je tiap2 petang

DragonFlyer said...

tu pun cuti2 gak tu..
tp cuti2 umah ler..
haha..
so, pasni klu ad mase free..
jom la reramai cuti2 malaysia..
haha...ok x?

imlia89 said...

mcm kenai ja widget bru tu..tiru2..

DragonFlyer said...

mane2<.. xmaen ar tiru2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...