Thursday, September 30, 2010

Memikat Lelaki

Info kali ini mungkin memberi sedikit manfaat ataupun faedah kepada wanita @ perempuan yang mungkin tercari-cari tips atau cara memikat. Maybe sesetengah orang sudah tahu tentang hal ini, tetapi tidak semestinya tahu secara terperincikan? Kali ini aku sharekan dengan korang pasal hal memikat ni.. aku pun tak tahu sangat hal ni, tapi bila terjumpa, teringin pulak nak share mana tahu ada antara korang yang masih single ni yang berminat.

Terdapat pelbagai cara atau tips yang boleh kita cuba dapatkan dalam internet, tapi apa yang aku nk sharakan disini adalah apa yang aku terjumpa masa blog walking.

Tips taken from here


Cara atau Tips Memikat Lelaki

# Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan si dia.

# Berpewatakan menarik (Personaliti yang mampu mengugat hatinya).

# Jujur dan sentiasa merendah diri.

# Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.

# Mempunyai bentuk badan yang menarik dan melentik (terpulang kepada individu).

# Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.

# Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada disamping lelaki yang anda minati.

# Jangan terlalu mengongkong dan sangat bergantung kepada lelaki. Lelaki juga perlu wanita yang pandai berdikari. Tetapi jika dia sudi menolong apa salahnya. Tetapi jangan memaksa dan selalu sehingga menyusahkan si dia.

# Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

# Jaga cara pemakaian anda,seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.

# Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati sebagai rancangan pertama memikat dirinya.

# Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.

# Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan beerti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.

# Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.

# Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

# Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.

# Jangan sesekali membandingkan dia dengan sesiapa sahaja. Lelaki cukup pantang dalam hal ini!

Selamat mencuba...


11 comments:

AzuE said...

hurm..
Perlu praktik'n atau x ek?
Haha

NiZaM said...

awek ko ngorat ko mcm ni ke dulu?

Ezal R said...

ween,
rase2? heee

epong,
rahsia..mana ley bg taw..haha

AzuE said...

malasla..
Dh dpt dh kn..
Haha

kaka said...

haha..nanti aku nak wat tips memikat perempuan pulak..

Ezal R said...

azue,
da dpat ke xdpt ke..kene wat gak

AzuE said...

ho oh..
sudah2la tu...
yg lepas biar la lepas...
hahha

Ezal R said...

ooo... xpe2..
sedey ah macam ni

AzuE said...

ho oh...
x snonoh tol..
perlu ke??
haisyo...

Ezal R said...

perlu la...
sgt
huhuh
pe yg xsnonoh?

AzuE said...

bley tnye lak pe yg xsn0n0h..
Haisyo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...