Friday, October 01, 2010

Memikat Wanita

Tips untuk kali ini adalah tips memikat hati wanita pulak. Kepada sesiapa yang terasa dia adalah lelaki (lelaki sejati) dan bukan lelaki plastik yang sedang berusaha sedaya upaya mungkin untuk memikat wanita, tips ini dapat membantu anda. Harap-harap tips kali ini dapat membantu .

Juga seperti enrti sebelum ini, tips tuk memikat wanita juga mungkin terdapat di beberapa blog atau website dan boleh dikatakan amat mudah didapati. Jadi, aku kat sini nk sharekan lah sedikit tips yang aku jumpa ni.

Ini adalah beberapa tips yang juga aku dapat semasa blog walking.
Tips taken from here


azue suke ros merah, so aku saje letak gamba ni.heee

Cara Memikat Hati Wanita

Kadangkala orang lelaki beranggapan terlalu mudah untuk mendapatkan hati seorang wanita, namun tidak semua. Setiap manusia mempunyai hati dan naluri yang berbeza yang mempengaruhi sikapnya. Di sebalik kelembutan seseorang wamita itu terselit juga keegoaannya yang jarang mereka tonjolkan. Oleh itu kaum adam belajarlah cara untu menambat hati wanita yang anda sayangi.

# Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia mereka akan menjadi seorang pasangan yang amat setia dan cinta sepenuh hati. Sekiranya kasih sayang yang mutlak telah didambakan kepada orang yang disayanginya, segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai – itulah perempuan.

# Gunakan sepenuhnya teknologi yang ada di zaman sekarang. Seringlah menelefon atau menghantar e-mail untuk bertanyakan khabar atau paling minima mengucapkan Hai atau menyampaikan salam untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kamu. Bagi mereka walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga dan dia akan berasa begitu bahagia menerimanya. ( sekarang ni dah ada 3G, lagi bagus kalau dapat membuat panggilan 3G)

# Berkongsilah masalah dengan mereka, cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa yang mereka itu penting dalam diri kamu dan diperlukan.

# Jangan kamu ambil remeh-temeh pada perkara yang amat penting bagi mereka. Mereka mempunyai ingatan yang sangat kuat terhadap tarikh-tarikh penting, contohnya hari ulang tahun. Apa salahnya buat kejutan (surprise) sekali sekala kepada orang yang kita sayangi. Mereka akan dapat rasakan yang kamu betul-betul menyayanginya.

# Perempuan terkenal dengan sifat manjanya. Mereka sering ingin melakukan sesuatu bersama orang yang disayangi. Mereka akan meminta bantuan kamu walaupun mereka mampu melakukannya. Jangan menolak sekiranya kamu tiada halangan ketika itu.Inilah masanya untuk kamu menonjolkan ke macho’an kamu!.

# Pujuklah mereka dan tenangkan mereka sekiranya mereka dalam kesusahan. Ketika ini mereka benar-benar inginkan kamu di sisi mereka.

# Jangan kedekut memberi pujian kepada mereka kerana mereka berhak mendapat pujian.

# Berbincanglah kamu selagi kamu boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah.

# Jangan kamu menggunakan kuasa veto kamu dalam membuat keputusan. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah perempuan tidak suka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh cerita orang lain kepada kamu. Jadi kamu kenalah peka dan gunakan kepakaran kamu untuk memenangi hati mereka.

# Jangan lupa, mereka juga ada ego yang terselit di celah-celah kelembutan mereka. Apabila mereka terancam atau tercabar.. lahirlah sifat amarah, cemburu dan cepat merajuk. Masalah akan timbul bagi mereka yang suka memendam terhadap sesuatu yang mereka tidak puas hati.

# Mereka akan meletup pada suatu hari. TETAPI kamu jangan sama-sama meletup. Kamu juga jangan lupa dalam diri kamu wujud satu sifat kepimpinan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dalam keadaan yang terkawal. Cari sebab mengapa ia terjadi dan bawa berbincang. Ditahap ini kesabaran, toleransi dan komunikasi amat penting.

# Lakukan dalam keadaan ketika mereka sudah sejuk. Mungkin kamu juga boleh cool kan diri kamu dengan berfikir secara positif contohnya mengapa mereka cemburu. Itu kerana mereka SAYANGkan kamu!


p/s : harap maaf kepada kaka, aku wat dulu enrti ini..hahaha

p/s 2: plan nk post esok tp skg aku kena post cepat, sbb kaka cuba mencuri idea aku..
lagipn mmg da siap, cuma xpost jer..huhu

7 comments:

kaka said...

jgn kedekut memberi pujian. Xikhlas p0n xpa la ek..haha.

Ezal R said...

hg mmg sslu xikhlas pn..haha

akuKah.. said...

hahaha..
aku nk gelak ja...

AzuE said...

ha..
Jgn lupe praktik'n..

Bkn smlm spatutnye wat keje len ek?
Smpt lak updte bl0g.. Huhu

Ezal R said...

azue,
aiseh.. suh praktik kunun.. post sblm ni die kate nk praktikan..
so, yg ni pn xperlu la..
da dpt kn? hahah

ni automatik post la..
da set kn da..huhu

Ezal R said...

akukah,
aku pun nk gelak gak...
hahahaha

AzuE said...

k0ya..
Kata kt org kemain lg ek..
Huh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...