Tuesday, November 09, 2010

Peti Sejuk Season ( 63 Tahun)


IVY bergambar dengan peti sejuk buatan 1947 yang masih boleh digunakan


Seorang lelaki, Don Ashley memiliki sebuah peti sejuk terpakai yang dibeli oleh bapanya pada 1947 yang kini masih berfungsi, lapor sebuah akhbar semalam.

Peti sejuk itu buatan English Electric itu kini sudah berusia 63 tahun.

Menurut Don dan isterinya, Ivy, peti sejuk itu masih digunakan pada setiap hari tetapi terdapat beberapa pertukaran mentol tetapi ia tidak perlu dibaiki. - Kosmo


p/s: barangan lama memang bagus kualitinya.. tahan lama..
peti ais kt rumah aku pun digunakan sejak aku belom lahir lagi.. still maintain bagus..:)

10 comments:

My Little Diary said...

salam kenal
singgah dari blog BA
:)

entry terbaru "old-school"

sembil9n said...

ehh~ giler arr... tpi btul la tu...brg2 baru ni...kalau yg thn tu ssh nk jmp

Azrul Hisham said...

salam ziarah... :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

NiZaM said...

kat hospital pon ada.. tahan lama jugak.. buat simpan ko nanti.. hahaha

Nur Azila Ismail said...

salam perkenalan ya :)

singgah dari Ben Ashaari Blog :)

♥cutebabygirl♥ said...

huyoooooooo
gile ah.
boleh taruk dlm muziummmmm!

Ezal R said...

Thanx kepada semua viewer.. insyaallah akn menziarah pulak..

----------------------------------
barang2 sekarang ni paling lama warranty pun cuma 5 tahun, sebab kalau barang tu tahan lama, tak akan ada orang yg nk beli yg baru sbb barang lama still elok..
tol x? haaa

Nur Misnan said...

salam Ezal..
wah.. unik tuh..
kalau dibersihkan baik2 mesti nampak best

Ryoki said...

hahaha... bila ang wat entri ni tringat dulu ang citer yang ang beranak dalam peti ais!! hahahaha.. lawak dowh...

Puteri Iqa Izyan said...

wewitt..salam singgah dari saya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...