Monday, November 15, 2010

Apakah Maksud Disebalik Jerawat

Jerawat di dahi
Jika muka anda dipenuhi oleh jerawat di dahi, ini menunjukkan anda sedang dalam keadaan tertekan. Asyik nak marah sahaja. Jadi, apa yang perlu anda lakukan ialah tidur awal, bangun awal. Jadikan rutin harian dan juga minumlah air dalam kadar yang banyak.

Jerawat di hidung

Jika anda mempunyai jerawat di bahagian ini ia bermaksud perut atau sistem pencernaan anda menghadapi masalah. Elakkan memakan makanan sejuk kerana ia bakal menyebabkan pengeluaran asid gastrik yang boleh mendatangkan keburukan kepada perut anda.

Jerawat pada pipi kanan
Ini berkemungkinan berkait rapat dengan paru-paru anda. Sila jaga paru-paru anda, contohnya jangan  atau kurangkan memakan mangga, taro atau seafood. Seafood dikatakan akan dengan senang menyebabkan anda mendapat alahan.

Jerawat pada pipi kiri
Ini pula berkaitan dengan hati anda atau mungkin darah anda mempunyai kadar toksin yang tinggi. Orang hati bermasalah ini dikatakan perlu memperbaiki mood. Jadi jagalah mood anda kepada yang baik-baik sahaja.

Jerawat di sekitar bibir

Ini menunjukkan kesukaran anda berkumuh, selain itu mungkin disebabkan ubat gigi anda. Untuk memperbaiki keadaan kulit ini, makanlah buah dan makanan yang berserat tinggi, kawal rutin makanan anda dan sentiasa membasuh mulut dengan bersih.

Jerawat di dagu

Ini menunjukkan period anda sudah makin hampir. Dalam beberapa hari lagi, pasti anda akan mengalami menstruasi. Apa yang anda perlu buat, gunalah rejim penjagaan kulit yang anti kerengsaan. 

Sharing is caring

6 comments:

Nur Misnan said...

salam EzolR....
hahhhh... aku jarang ada jerawat
tapi kadang moody jugak..
pembawakan kot... hu3..

karet said...

owh ic...
nice info...

KaReT said...

jap...
kalo laki ade jerawat kat dagu..
mcm mana lak?
hehehehe...

Ezal R said...

EzolR plak nama aku..hahah sudah tukar ke? :D

Karet,
kalau lelaki ada jerawat dekat dagu, tu mksdnya die not in the right mood.. PMS gak..hahhahah

ibtisam said...

hahahaha...bagus!! saye suka artikal niih...XD

Pentakill Ace said...

artikal yg berguna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...